تاثیر ارتودنسی بر زاویه فک
ارتودنسی علاوه بر تاثیر مستقیم بر روی دندان ها، تاثیر بر زاویه فک ها، گونه و حتی چانه هم میگذارد. افرادی که ناهنجاری های فک و دندان بسیاری داشته باشند در مرحله اول به آن ها توصیه میشود ارتودنسی انجام دهند و بعد از تمام شدن طول درمان ارتودنسی اگر باز هم ناهنجاری فکین داشتند دست به عمل های جراحی بزنند.
انواع ناهنجاری های فک و درمان آن با ارتودنسی
ناهنجاری های فکی در بسیاری از موارد منجر به بروز اختلال در جویدن و دستگاه گوارش می شوند. علاوه بر این مشکلاتی برای زیبایی چهره بیمار، سلامت دندان ها و حتی مشکل در تلفظ درست کلمات را نیز منجر می شود.
انواع ناهنجاری فک به اختلالاتی گفته می شوند که در یکی یا هر دو فک مواردی مثل، سایز و اندازه فک، محل فکین، نوع چرخش فک ها، قرینه بودن دو طرفه فک و فرم کلی آن در صورت و شکل فکین را تحت تاثیر قرار بدهد. ناهنجاری فک به سه کلاس تقسیم می شوند.
اگر فک بالا جلوتر و فک پایین عقب تر باشد به آن ناهنجاری فک کلاس دو و در صورتی که فک بالا عقب تر و فک پایین جلوتر از فک بالا باشد به آن ناهنجاری فک کلاس سه گفته می شود. همچنین انحراف فک از خط میانی صورت و بروز مشکل در مفصل فکی گیجگاهی نیز از جمله ناهنجاری های فک محسوب می شود.
متخصص ارتودنسی در درمان ناهنجاری های فک میتواند نقش موثری داشته باشد. متخصص ارتودنسی در ابتدا شرح حال کاملی از بیمار دریافت میکند و بر اساس عکس هایی که از بیمار دارد نوع بهتر درمان و چگونگی شروع درمان را میگوید.
نکته مهم این است که در انتخاب پزشک دقت لازم را داشته باشید اگر به پزشک خوبی مراجعه نکنید ممکن است مشکل شما با ارتودنسی کامل بر طرف نشود و نیاز به جراحی پیدا کنید.
ناهنجاری های فک مشکلات زیر را به دنبال خود می آورد.
-
مشکل در گاز زدن یا جویدن
-
اشکال در بلعیدن غذا
-
درد فک ها
-
پوسیدگی دندان به دلیل وجود ناهنجاری فک و دندان
-
فاصله بین دندان های بالا و پایین هنگام بسته بودن دهان
-
عدم تقارن و یک شکلی از نمای جلوی یا پهلو
-
تروما و ضربه به فک و دندان
-
مشکلات بدو تولد و نقص ناشی از آن
-
عقب بودن چانه یا عقب بودن فک
-
پیش آمدگی فک یا جلوزدگی فک
-
تنفس دهانی مزمن
-
آپنه یا توقف تنفسی در زمان خواب
تاثیر ارتودنسی بر فک پایین
در افرادی که فک پایین آن ها جلو است باید در اسرع وقت نسبت به عقب کشیدن فک پایین اقدام کنند. در میان انواع ناهنجاری های دهان و دندان مربوط به عدم قرارگیری دندان های دو فک بر روی هم، جلو بودن فک پایین یکی از موارد شایع است که منجر به بروز عارضه آندربایت می شود. افرادی که به این عارضه مبتلا هستند، در اغلب موارد به وضوح می توان ناهنجاری و عدم تناسب را در چهره آن ها مشاهده نمود. با بسته شدن فک به ویژه در حالت نیمرخ، شدت بیماری نمایان می گردد. البته در برخی از بیماران شدت بیماری جلو بودن فک پایین به حدی خفیف است که بر روی زیبایی چهره تاثیر نمی گذارد اما به هر حال این ناهنجاری هر اندازه هم که خفیف باشد، مشکلات و عوارضی را به دنبال خواهد داشت.
جلو بودن فک پایین میتواند عوامل مختلفی داشته باشد مثل: عوارض ارثی و یا ضربه به اسنخوان فک بالا.
روش های مختلفی برای عقب کشیدن فک پایین وجود دار که بهترین آن ها ارتودنسی است. شما با هزینه کمتر و نداشتن عوارض جراحی میتوانید فک پایین خود را به حالت درست و طبیعی خود با ارتودنسی ببرید.
عوارض جلو بودن فک پایین:
-
خطر پوسیدگی دندان های ردیف پایین و بالا در اثر ساییدگی بدنه دندان ها به یکدیگر
-
ساییده شدن استخوان های فک و تحلیل رفتن بافت آنها
-
بروز اختلالات گوارشی به دلیل جویدن ناقص مواد غذایی و در نتیجه دشواری هضم غذا در معده
-
مشکل در تکلم طبیعی، صحبت کردن، و تلفظ برخی حروف
-
کاهش زیبایی چهره که در نتیجه اعتماد به نفس بیمار تاثیر خواهد بود.
-
به هم ریختن نظم دندان ها
چکیده مطالب
همان طور که پیش تر گفتیم شما در قدم اول باید به متخصص خبره ای در زمینه ارتودنسی مراجعه کنید تا بتواند طول درمان شما را به شکلی تنظیم کند تا نیاز به جراحی نداشته باشید.
پزشک متخصص ما در زمینه ارتودنسی در رشت میتواند مشاور خوبی برای درمان ناهنجاری های فک شما باشد. پس از طریق راه های ارتباطی زیر با ما همراه باشید.
آدرس مطب:
استان گیلان، رشت،بلوار سمیه، خیابان 142-ساختمان اکباتان طبقه2 واحد9
استان گیلان،رشت،سبزه میدان ساختمان ارم طبقه 2دندانپزشکی سیب
013-32123896 | 013-33240438
ثبت ديدگاه